Weer en klimaat

Wat

Heel wat bronnen bieden online informatie over het weer en het klimaat. Dit omvat weerkaarten, weerberichten, weersvoorspellingen als klimaatsgegevens over langere perioden van een nabijgelegen weerstation. 

Bronnen

Type

Bron

Informatieaanbod

Hoe bron raadplegen

Meteox.be Een buienradar met bewegende beelden van de buienzones de afgelopen 24 uur, alsook beelden van de verwachte regenzones voor de komende 3 uur en de komende 3 dagen. Daarnaast vind je een geanimeerde temperatuur- en luchtdrukkaart en satellietfoto's van Europa.  Je kan ook je woonplaats markeren zodat ingezoomd wordt op dit gebied  
Koninklijk Meteorologisch Instituut Op de site van het KMI vind je naast een weerbericht en -voorspelling ook wolkenfoto's en buienradarbeelden. Verder worden klimaatsgegevens per maand aangeboden voor België en klimatogrammen voor verschillende Belgische stations en stations over de hele wereld.
  Google Earth Google Earth is een vrij te downloaden applicatie van Google Inc. waarmee men vrijwel elke plek op de wereld kan opzoeken met behulp van satellietfoto's en luchtfoto's. Dit programma laat toe buienradarbeelden op je kaart te projecteren zodat je regenzones voor jouw regio kunt waarnemen.

Didactische suggesties