Wandel- en fietsroutes

Wat

Tal van bronnen bieden wandel- en fietsroutes aan. Naast de bronnen die hieronder vermeld staan, geven ook de sites van gemeenten meestal informatie over wandel- en fietsroutes. Zie onder gemeenten.

Bronnen

Type

Bron

Informatieaanbod

Hoe bron raadplegen

GPSies GPSies.com is een open source site waar gpswandelingen uitgewisseld worden. Een aanrader voor wie over een wandel- of fietsgps beschikt.  
RouteYou.com Deze website biedt de gebruiker een aanbod van routes en een set van tools zoals de RouteViewer om de routes interactief te bekijken, af te printen en te downloaden. Daarnaast kan de eindgebruiker ook routes maken en delen met de RoutePlanner.
Geocaching Geocaching is een soort high-tech schattenjacht. Iemand verstopt ergens een waterdichte door, met daarin een logboek en een aantal voorwerpen. Met een hand-GPS bepaalt hij de precieze coördinaten van de schuilplaats. Vervolgens publiceert hij die op het internet: www.geocaching.com. Andere mensen lezen op de Geocache-website die coördinaten en kunnen dan op zoek gaan naar de cache (schat).
Fietsnet Via fietsnet kun je een knooppuntenroute voor je eigen omgeving samenstellen. Deze kun je printen of naar je gps-toestel downloaden.
       

Didactische suggesties

Voorbeelden van omgevingsgericht leermateriaal 

Kapelletjes fietstocht (bron: S. Moens)